2017-07-02 23:07:50• hírek • Hirado.hu/ Kocsis Zoltán

Csúcs ez a Németország! A B csapatnak sem volt ellenfele a Konföderációs Kupán

Három évvel azt követően, hogy rendkívül meggyőző teljesítménnyel Brazíliában megnyerte a világbajnokságot, Németország ismét bizonyítja, hogy továbbra is ő a csúcs. Legalábbis válogatottak szintjén. Az európai kupákban az utóbbi 3-4 évben a spanyol fölény megkérdőjelezhetetlen, a válogatottak között azonban a német elsőséghez nem fér kétség! Ráadásul rossz hír az ellenfeleknek: az utánpótlásban sincs hiány!

Vasárnap este Szentpéterváron ugyanis Németország gyakrolatilag egy fiatalokból álló B-válogatottal győzte le Chilét a Konföderációs Kupa döntőjében, két nappal korábban pedig Krakkóban ugyancsak 1-0-val verték meg a toronymagas favoritnak tartott Spanyolországot a nyár második legjelentősebb labdarúgó tornáján, a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán.

A mérkőzés elején egyértelműen a chilei csapat játszott veszélyesebben, Marc-André Ter Stegennek többször is védenie kellett. A chileiek kihagyott helyzetei pedig megbosszulták magukat, ugyanis még ugyanabban a percben, mikor Arthuro Vidal átlövése után Alexis Sánchez bevehette volna Ter Stegen kapuját, Marcelo Diaz hatalmasat hibázott hátul, a németek köszönték és Timo Werner passzából Lars Stindl az üres kapuba gurított.

A bekapott gól alaposan megzavarta a Copa America bajnokát, a szünetig hátralévő időben a világbajnok akarata érvényesült, akár az előnyüket is növelhették volna .



A folytatásban az egyenlítésért küzdő chileiek játszottak fölényben, de a hetvenedik percig a németek viszonylag simán őrizték minimális előnyüket. A hajrára fokozódott a nyomás Ter Stegen kapuján, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott, vagy a német kapus védett, így ha nehezen is, de a németek megúszták kapott gól nélkül az összecsapást és első számú klasszisaikat (Manuel Neuer, Mats Hummels, Jerome Boateng, Mesüt Özil, Thomas Müller, Tony Kroos, Mario Götze, André Schürrle, Mario Gomez, Leroy Sané) el sem hozva elhódították a trófeát, amely negyedszer került az aktuális világbajnokhoz.

A német labdarúgó-válogatott története során először nyerte meg a Konföderációs Kupát.

A bronzérmet Európa bajnoka, Portugália nyerte, miután fordulatos meccsen, meglehetősen drámai körülmények között legyőzte Mexikót. A Cristiano Ronaldo nélkül (hazautazott a torna alatt megszületett ikreihez) felálló portugálok az első félidő közepén kihagytak egy büntetőt, majd Neto öngóljával a szünet után előnyhöz jutottak az észak-amerikaiak. Portugália a 91. percben tudott csak kiegyenlíteni Pepe révén, majd a hosszabbításban – ami alatt mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost - , az európaiak ismét büntetőhöz jutottak, amit aztán Adrien Silva már nem hibázott el.

Konföderációs Kupa, döntő:
Németország-Chile
1-0 (1-0)
Szentpétervár, 57 268 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)
gólszerző: Stindl (20.)
sárga lap: Kimmich (59.), Can (90.), Rudy (92.), illetve Vidal (59.), Jara (66.), Vargas (75.), Bravo (91.)
Németország: Ter Stegen - Mustafi, Rüdiger, Ginter - Kimmich, Rudy, Goretzka (Süle, 92.), Hector - Stindl, Draxler - Werner (Can, 79.)
Chile: Bravo - Isla, Medel, Jara, Beausejour - Aranguiz (Sagal, 81.), Diaz (Valencia, 53.), Vidal - P. Hernandez - Vargas (Puch, 81.), Sanchez

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: